måndagigt

Lite smådött här på min blogg. Jag vet. Men det finns två anledningar till det, varav den första är ganska dålig.

1. Jag har haft groteskt mycket att göra. Vart lite överallt och var barnis i helgen med en halvgalen Janina ;) Shoppat, tränat osv. Dessutom har jag massor utav plugg.
Sitter och sammanfattar sämhällskunskap nu. Internationell ekonomi. Låter väldigt intressant va? Det är det, jag lovar. Har ett brinnande intresse för sånna saker. Tycker det är så obeskrivligt viktigt att få veta t ex hur mycket jordbruksvaror Afrika exporterar, att det ligger en råvarubörs i bland annat Winnipeg i Canada, att frihandels motsats är protektionism och att Attack-rörelsen är emot globalisering.
Näe, med handen på hjärtat så har jag aldrig förstått varför man ska kunna sånt här, mycket viktigare att skratta och ha roligt. Men det är inte så man får betyg i samhällskunskap. Synd.

Pluggisjag,
2. Jag vet inte vad jag törs skriva här. Har kommit fram till att vem som hellst faktiskt kan läsa det jag skriver (bättre sent än aldrig).Till och med min granne, eller min mamma kan ju läsa, mormor också för den delen om nån bara översätter och jättemånga fler. Tänk om tex min filosofilärare läser, eller nån på jobbet? Tittar man på grafen så är det faktiskt ganska många som hittat hit. Kul men läskigt.
Lunarstrom är så bra, man har fullständig kontroll över vem som läser, vilken tid dom gör det, hur många gånger osv.  Men ändå, det är nånting, vet inte riktigt vad, som är mer lockande här. Det gäller bara att inte avslöja sina djupaste hemligheter ;)
Fast egentligen tycker jag att alla ska skriva sitt namn vid kommentarerna eller nåt sånt.

Näe, nu ska jag fortsätta med pluggeriet. Förresten, jag har lite självdiciplin iallafall. Är nämligen inte inte inne på msn. Brukar liksom ha problem med det där. När jag ska plugga  loggar jag samtidigt in på msn. Och.. Då brukar det bli väldigt mycket skoljobb gjort. Inte.


Sköt om er och ta hand om varandra :)

halvgalet trams

Jag tror jag ska klaga lite inför nästa helg också, så kanske den blir lika rolig.. Det hände saker, det tycker en sån som jag om.  Även om helgen började lite visset så, jaa..

I lördags när jag och en kompis gick till Mockfjärd från Boan i äkta snö-oväder på den oplogade vägen, trots att vi egentligen hade kunnat åka bil, sa han  " det är bara korkade människor som gör sånna här saker".
Jag har tänkt på hur sant det är.  Det är bara att inse fakta, jag är vidrigt korkad. Men jag älskar halvgalna påhitt som egentligen är totalt meningsglösa. Folk som aldrig gör meningslösa saker, utan jämt tänker vuxet och förnuftigt är ganska tråkiga.

Mina lördagskvällar är också lite halvgalna och meningslösa ibland, oftats bara meningslösa. Jag sitter liksom och "tittar" på innebandy varje lördag. Gaaah. Men jag skulle aldrig få för mig att erkänna att jag trivs där, som fisken i vattnet och att jag nuförtiden tycker att det kan vara riktigt roligt att följa spelet också, istället för att tramsa/flamsa. Men det skulle jag altlså aldrig erkänna.

I söndags slog jag nytt pivvenrekord. Nämligen endast 12 minuter på Kupolen. Jag (och Sammy) åkte ända från Mockfjärd, och hem igen på en gång, via P3 där jag hämtade skidor.
Granberget, jag menar.. Colorado var jätteskoj! Massa vurpisar. (vurpisar, fult ord va?) Det var fetingmycket snö.. Jag nästan älskar snö.  Vid rätt tillfällen så att säga. Rätt tillfällen är väl när man är i backen och.. När man är i backen och.. När man är i backen och.. När man är i backen.  Allra bäst är det med snö när det är jul. och.. Just de, när man är i backen. ;)


1. Janina flygde  2. Emilia åkte genom snökanonen  3. Alla massa många människor   4.Fin parkering,


Min måndag var förresten också lite halvgalen. Våran klass tog studenten. Eller ja, fejk-studenten iallafall.
Klänning och ballerinaskor, tjoandes ute på ett studentflak. Det var en en riktigt kall upplevelse men riktigt rolig också:) Som jag redan skrivit tidigare så har jag en förkärlek till halvgalna påhitt.
Jag måste bara tillägga att det inte förstörde den riktiga studenten, utan att vi bara fick en försmak av den ;) På min riktiga student vill jag inte skrika på besked, inte ha några som kör upp kameror i ansiktet eller står på skoltaket och skriker att vi måste vända på oss och hellst ivll jag "lite" varmare väder!

Jätten var verkligen en jätte. Jag har tidigare haft komplex för mina onormalt stora händer men efter att ha sett jättens (Richard "Jaws" Kiel) gigantiska klabbar så ska jag aldrig knysta ett ord om det. Okej, visserligen var han längre än mig fast han satt ner( så han hade väl all rätt i världen att ha stora händer också.).
Men det var inte hans kompis (Verne "Mini-Me" Troyer). Jag är dubbelt så lång som han. De ni, alla som påstår att jag är kort :)
Få se om jag kan lägga ut bilder sen. Nångång.

Nu ska pivvenipaulina få mat. Maaaat.

ohelg

Jaha, fredag eftermiddag, nyss hemkommen från skolan.. Så allt borde vara frid och fröjd. Men icke, vet inte vad som är fel men jag tycker att det bara är jobbigt med helg nu. Hur sjutton kan man bli nedstämd av helg? Det händer ju inte, kan jag erkänna. Har väl bara blivit feting-pluggis ;)

 Näedå, men har ju bara varit i skolan i tre dagar denna vecka, så kanske är det det som spökar. (Nästa vecka blir det en skärpning, I promise.) Jag gillar när man får kämpa för lite helg. På en fredag eftermiddag ska man vara helt utmattad och räkna minuter tills skolan slutar. Nu har jag liksom bara flamsat runt och inte gjort nåt vettigt alls. Eller joo, två prov mindre. Alltid bra. Rättskunskapen som jag hade sånna magsår för eftersom jag inte riktigt tog mig tid till att plugga det, gick mycket bättre än jag trodde att det skulle göra. Skönt, skönt.

Mitt rum riktigt tigger om en städomgång. Och mina ögon tigger om sömn. Så egentligen är det väl inte så tokigt med helg ändå.
Och snälla nån, gör att det blir en rolig helg. Nån som orkar fixa massor av roliga grejs?

Var förresten med Jessie till Kupolen idag och testade massor av vita klänningar. Måste alla vara så genomskillniga och pyjamasaktiga? Känner mig som en mormor. Och dom röda skorna finns fortfarande kvar.. Jag är nog lite småkär i dom.

Men nu ska jag ner och vara social med syster.

det kallas för idétorka

Hänt sen senast:

  • Snön som kom,  försvann också.
  • Folk "förväxlade" mej med Gun från Kavrtetertsgatan. USCH! (bytt namn på irc för den sakens skull ;P)
  • Syster nr 2 är hemkommen från Afrika nu. Det tycker vi om, även om hon hade haft det bra där.
  • Min allra käraste ägodel adopterades bort över en natt. Kände mej helt handikappad utan min andra hälft, dvs mobilen. Och den stackars lilla luren hade förändrats på den korta tiden.
  • En människa har rotat i min hjärna och haft på en massa lera på hårbottnet.
  • Jag har vakat massor av timmar. Så nu vet jag att jag kan det också. (Henna, ledsen men nu behöver inte vi försöka med det igen)
  • Jag har hittat en kompis som jag hade tappat bort för ett tag sen. Är man en äkta kompis om man åker till Nya Guinea utan att infomera mig?
  • Kollat på hockey. Eller mest kollade jag på utvisnigarna.
  • Missat två dagar i skolan. Inte bra!
  • Blivit den näst yngsta familjemedlemmen med körkort.
  • Knasat runt på små promenixer i tid och otid.
  • Letat efter snygga vita kläder till fejk-studenten. Och det har gått.. Mindre bra. (Nog för att vi får låna från Biggan i värsta fall ;D)
  • Varit på förlovningsfest. Låter glamouröst va? ;)
  • Fått igång min dvdseplare (tack P3)! Och därmed även fått igång den nya tränigsvideon. Fett skoj ;P
  • Startat ett företag på företagsekonomin. Vi är typ bäst på det.
  • Haft besök av syrran med dalmatinbarnen och även utav brollan med dom blivande dalmatinbarnen, I guess.
  • Ätit vidrigt god äppelpaj. GI-mat ;)
  • Pratat kämpebra norska.

Nu hinner jag inte med mer (kan ju inte erkänna att det inte finns mer att skriva) så..
Gonatt  ♥


2007.01.14

Jag har inte kört ner i diket på över ett år ;)

Helg-igt

Kolla ut och njut! Maa´m, de är så fint med all snö. Det är fint att se på, så att säga.  Röra den är väl ingen höjdare kanske..
I vilket fall som hellst så är ja nöjd nu när snön har kommit, det bevisar ju att nånting i världen är någorlunda normalt fortfarande. För ibland är jag helt säker på att jorden, världen, allt.. Snurrar åt fel håll.

Bilderna är tagna från mitt rum. ( Med mobilen, därav kvalitén.)

(Hur får man bort den fula ramen?)

Fredag-lördag natt nu. Me gusta. Helg är stört-skönt, fast skola är inte heller så farligt, egentligen.
Kvällen har vi i vilket fall som hellst tillbringat  hos min brolla.. Vilket var riktigt trevligt, faktiskt. Och det var hyfsat mycket folk också. Me gusta ännu mer.
Idag var jag förresten ganska duktig som gick upp för att ha bad klockan 8.00 på morronen. Jag och systra mi sov i Borlänge och hon skulle inte till skolan..  Hade mycket väl kunnat stanna kvar och sova, sova, sova i den varma sängen. Men istället tog jag mig till Maserhallen i halkan med en feting-tung bag.
Bara för att vara med när Marlene nästan tog livet utav oss stackars små S3a:or i det kalla och framförallt blöta vattnet. Men skönt var det.

Dalmatiner, dalmatiner.. Några i familjen har förvandlats till det nu under dagarna. Vattkoppsbarn. Tänk om mamma bara misstar sig att jag haft vattkoppor när jag var liten? Finns ju faktiskt inte bildbevis. Så vaknar jag imorgon med världens fetaste bölder över hela kroppen. Jag skulle nästan ha dött, skulle ha låst in mig på rummet, tyckt oändigt mycket synd om mig själv och vägrat visa mig för nån levande eller död varelse.
Näe, då är det tur att dom får det när dom är små. Jag menar Hannes, Benjamin och Melvin är ju bara så sjukt stolta över sina prickar. Dom nästan räknar dom och tävlar om vem som har flest.

Tips kan man aldrig få för mycket utav:

Sov med kläderna på så är du redan påklädd på morgonen.
Stephanie, 8 år

Var kritisk mot cafeteriamat när det ser ut som att den rör sig.
Rob, 10 år

"Valpar har dålig andedräkt även efter de har ätit en ask med halstabletter."
Max, 6 år

"Säg till din fru att hon är vacker även om hon ser ut som en lastbil."
Ricky, 10 år

Bad day

Idag är tydligen inte min dag. Ni vet, jag hade tänkt börja världens pluggisliv, redan första dagen på den sista terminen.

Dvs: Vara i skolan minst en timme innan vi börjar, alltid ha pennfodral (innehållande 15 blyertspennor +12 kulspetspennor +två linjaler + 5 suddgummin) till hands, likaså kartbok, ordlistor , nationalencykolopedin i alla årgångar och självklart sitta längst fram i klassrummen men bänken inkörd mot katerden, spela in allt lärarn säger samt räcka upp handen när jag får lust att rätta till lärarn.

Jaja, det lyckades inte så bra. Jag försov mig. Så istället för att ta 7.10 bussen åkte jag 9.30. Och det visade sig inte vara vilken buss som hellst.
Den var säkert från finska vinterkrigets tid eller nåt sånt. Gammal iallafall. Jag såg redan när den kom att den skakade lite. När jag kom in märkte jag hur kvavt det var där inne. Riktigt hett och det luktade gammal sommarstugegarderob. Dom flesta som satt i bussen var medelpålders eller gamla. Och grå. Jag var rätt säker på att det var "dödens buss" från min egen berättelse (som jag skrivit på lågstadiet). Tror ni det fanns några bälten? Eh, näe.. Dom var inte uppfunna på den tiden som bussen tillverkades. Vi skakade iväg.. Och allt gick över min förväntan, ända til Djurås då en ung tjej med barnvagn skulle kliva på bakvägen. Busschauffören som förresten såg ut som den lite småtjocka bonden från "Bonde söker fru", han som gifte sig nyligen, var snäll och hjälpte henne att lyfta upp barnvagen. Men tyvärr så kunde han inte stänga dörren, hur han än försökte. Till slut frågade han om nån utav oss resenärer kunde dra i dörren samtidigt som han tröck på stänga-bakdörr-knappen. Ingen reagerade, allra minst jag. Till slut började en liten, tanig, gammal, tant med rullator att gå mot dörren så jag bestämde mig för att göra dagens goda gärning.
Jag drog i dörren och "vips" så stängdes dörren.
Så hörde jag bakom mig en äckligt ful, skånsk röst, säga "Stå kvar och håll i dörren så den inte öppnas och vi slipper frysa".
Den fula rösten tillhörde en fet gubbe i ca 45-årsåldern men en stor chipspåse i näven. Varför är man så mesig så man bara ler lite snällt tillbaka när man egentligen har lust att säga "Hörredu, din fula gubb*, om tog bort din fula hand ur den feta chipspåsen och rörde lite på dina fula fötter och gjorde något själv så kanske du skulle slippa frysa" ?

Jag är som många redan har fått erfara, inte så glad när jag blir väckt när jag sover som bäst. Eller, väckt på fel sätt iallafall.


Jajaa, väl i skolan hade jag en totalt onödig svenska-lektion. Och mat som inte såg alls lockande ut. Gick till syrrans lägenhet för att plugga lite med mitt projektarbete. Det var snorkallt ute och dessutom så spöregnade det. Inge plugg vart de heller, tittade på foton och sov en stund medans jag väntade på att regnet skulle avta lite. Men näe, de gjorde den inte. Så traskade till stationen i spöregn med fetingskavsår och tyckte rejält synd om mig själv.

(Dessutom är min dator helknas. Nån som kan mycket om datorer får mer än gärna komma hit en sväng. Eller du behöver nog inte kunna så mycket. Men mer än att bara starta om datorn, vilket är det enda jag vet man kan göra när datorn krånglar)

Så nej, ingen bra start på vårterminen för mig. Fast egentligen är ju inte riktigt allt bara skit, ska jag väl erkänna.
Och titta på bilden nedan, inte ens jag klarar av att tjura när jag tittar på den.



(Martina 1 år)

Obs: Ni får ta hänsyn till viss överdrivning. (info för klenfattade töntar)

Men ha en bra dag, så ska jag också försöka med det.

presentation

Tänkte skriva ett riktigt första-inlägg nu. Och då måste man givetvis presentera sig. Jag skiter faktiskt fullständigt i att så gott som alla som läser det här, känner mig redan.


Kärt barn har många namn heter det ju. Jag måste vara ett vidrigt kärt barn. Fast i och för sig så har jag hittat på dom flesta namnen själv, eftersom jag aldrig haft lätt för att acceptera att jag har ett kort och finskt namn. Tycker liksom att det är mycket coolare med nåt lite flashigare. Inget ont om finskan, men särskilt flashigt språk är det ju inte. Det har faktiskt gått så långt att jag bytt till mitt andra namn som är Paulina, inte särskilt flashigt men lite bättre iallafall. Päivi liksom.

Jag har fler syskon än dom flesta och är glad för det. Oftast, så att säga. Tröttnar man på en kan man bli bundis med nästa. Väldigt praktiskt.
Nackdelen med att ha många syskon är att.. Ni vet om man börjar i en ny klass, på ett nytt jobb eller nåt liknande så ska man oftast presentera sig. Ofta finns det punkter på en tavla eller nåt där det står vad man ska ta upp. Typ namn, ålder, bor, intressen och så familj. Den sista punkten tar alltid längst tid för mig. Först ska alla säga "VA?!" "Hur många sa du?" Sen tar det ett tag innan dom innebär vad det betyder. Sen kommer alla traditonella frågor som "Hur mycket mjölk går det åt hemma hos er?" "Håller man reda på vad alla heter och när dom fyller år?" "Hur gör ni när ni ska äta?"  "Och när ni ska sova?" "Hur många mammor och pappor?"

(Jag sa 17 syskon sammanlagt. Vi har en ko i kylskåpet, så jag vet inte riktigt hur många liter. Näe, man glömmer alltid av vad alla heter så vi har nummerlappar på ryggen. Födelsedagar är lätt som en plätt, eftersom nån ändå alltid fyller år så har man en present färdig jämt,sen är det upp till födelsedagsbarnet att tala om att dom fyller år. Och hur många år.
Mamma kokar en tunna med makaroner och steker köttbullarna i femton ugnar, sen när det är dags för mat ropar hon i microfonen "MAAAAAAAAAT" . Medans alla rusar dit välter hon tunnan och plåtarna på den 28 meter långa bordet. Mycket praktiskt, ingen disk för alla äter direkt från bordet och med händerna.
Alla sover i vardagsrummet, skavfötters. Tror vi har sammanlagt 26 föräldrar, så avr det sist jag räknade iallafall. )

Jaha, den sista punkten först var avklarad.

Bor gör jag också. I lilla söta Mockfjärd, men tänker flytta härifrån fortare än kvickt efter att jag tagit studenten. Jag tycker om Mockfjärd, väldigt mycket. Superbra ställe att växa upp på, men jag tror att alla borde åka iväg nånstans, ett tag iallafall. Jag för min del funderar på att flytta till.. Dom flesta ställen. Just nu tror jag mest på Spanien, men det hinner ändras många gånger innan jag ska till och flytta. (Kommer säkert att stanna i Mockfjärd, jobba som städerska på mockfjärdsskolan eller nåt liknande)

Tar studenten till våren, ett år i efterhand efterom jag gick på internatskola i Finland ett år efter nian. Som för min del vart ett sabbatsår. Med andra ord så är jag en 87:a.
Nu går jag sam/sam. Det betyder att man är vidrigt smart.

På min fritid sysslar jag med lite av varje. Dom saker som kanske är värda att nämna är F&S gympa och gym (Nix, det går inte bara 50-åriga småmulliga tanter med hängbröst där. ), framför datorn tillbringar jag också rätt mycket tid, även ute med kompisar, eller inne nånstans, eller i bilen körandes nånstan eller nån annanstans. Ibland tecknar jag eller gör smycken också. Har blivit en hel del musik-beroende och utan min mobil inom räckhåll är jag inte särskilt ofta.

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Ha en bra dag, eller nåt.

Pivven <3 Tom