Seg uppdatering..


.. Till Heidi och Saara. Varsågod!
Jag lever faktiskt också fortfarande, det märks bara inte här på bloggen. Kanske betyder det att jag har ett liv nuförtiden? ;) Nejdå, har bara inte tillgång till en dator alltför ofta.

Har som alla säkert redan vet, flyttat hit till Norge och trivs riktigt, riktigt bra. Känner verkligen att jag valde rätt när jag åkte hit. Norge for the win, säger jag bara.
Nu när jag inte ens längre behöver leva särskilt mycket på andra så är lyckan fullkomlig. Även om det är väldigt snällt av folk att låta en bo hos dom så går ingenting upp emot att ha något eget. Äntligen kan jag packa upp mina kläder (som man egentligen inte ens hinner använda, man använder ju bara arbetskläderna)!
Och med gott samvete vågar jag rota i köksskåpen (som visserligen fortfarande gapar av tomhet) och duscha tills varmvattnet tar slut.
Jag bor i Lillerström, 5 minuter från tåg/bussstationen och 3 minuter från ett hyfsat glassigt centrum tillsammans med en tjej som heter Heidi. Hon ä riktigt skoj.
Lägenheten är en källarvåning, väldans fint... Förutom köks och hallgolvet som är från mormors tid. (Matt-affären nästa!) Våran hyresvärd är en Ap-Bosse från Pakistan som jag inte litar på för fem öre. Nu när vi lyckts övertala honom om att få betala ens hyran till ett konto (Dep och första hyran skulle han absolut ha i kontanter) så slipper vi nog träffa honom alltför ofta.
Lägenheten innehöll inga vitvaror. Hittills har vi lyckats få en kyl och frys. I slutet av februari får vi en tvättmaskin. Jag letar febrilt efter en spis. Någon som har en till övers?
"Ap-Bosse" sa att vi kan välja om vi vill ha tvättmaskinen i badrummet eller i köket. Vi sa badrummet, för vem vill ha tvättmaskin i köket?? Idag märkte vi att det inte finns något uttag alls i badrummet så tvättmaskinen kommer att få stå i köket ändå. Tvättkorgen kan ju stå brevid frukostflingorna.
Oj, jag bara gnäller trots att jag egentligen är supernöjd med lägenheten. Älskar vårt bardagsrum och badrum. Det är en tvåa på 65 kvadratmeter.
Den är perfecto för oss. Fast jag kommer att bo där själv hela februari för Heidi åker till Indonesien för en månad. I och för sig så kommer Henriikka den femte och jag tvingar henne att bosätta sig hos mig ett tag.

Jobbet då? Jag trivs kalasbra. Har ju jobbat där ett tag nu redan, hunnit komma in i rutinerna bra och lyckats skaffa både vänner och ovänner. No ei vaan, det sistnämda har det till min stora lättnad varit klent om :)
Jobbar alltså på Upper Crust inland. Alltså innanför säkerhetskontrollerna, så om ni ska komma och hälsa på mig på jobbet får ni checka in för att flyga någonstans inom Norge. (Jag vet, risken är jättestor.) Men välkomna iallafall. Jag lovar att ni får minst två kronor rabatt på våra snordyra baguetter.
Upper Crust är ju mest kända för sina färska baguetter. (12 minuter i ugn, 30 minuter på kylning, och om den inte är färdigfylld efter 30 minuter måste den tyvärr slängas. I disken får den stå högst 3 timmar. Så baguetterna är högst 4 timmar gamla. Wihoou, ser ni vad jag lär mig?) Men vi har en en liten affärsdel också, sen har vi kakor och våfflar med brunost vilket verkar vara Norges nationalrätt och massor av annat också. Vi har konstant kö och våra baguetter är grymt populära. Bara så ni vet. Eller så är det jag som lockar dit våra kunder. höhö..
Första veckan hade jag bara kassavakter. Dvs stå i kassan, le tills käkmusklern värker, ge kunderna deras baguetter eller bakelser (med rätt tång, i rätt påse, värmd eller kall, glöm ej att fråga.. haha), fylla på varor, koka kaffe, vaskelista, göra apelsinjuice, fylla på maskiner, räkna kassan och sånt där. Efter ett par dagar dagar hade man lärt sig kassan och en hel del norska. Som ni hör är det ganska simpelt jobb. Mina stackars ben var dock totalt slut dom första dagarna. Jag fick förresten världens utskällning från en Adecco-idiot en dag. Min chef som råkar tycka om mig av nån underlig anldning hörde det, kom ut och hjälpte mig samt informerade hans chef om händelsen. Haha, har sett vilka hatblickar han ger mig nuförtiden. Honom skulle jag inte vilja möta i någon mörk gränd..
Förra veckan hade jag bara köksturer. Jag kände mig fruktansvärt seg först. Allt ska vara så viekura noga och snabbt ska det gå innan baguetterna går ut.
Tex brie bacon.
Först spenatlöv på baguettens grova sida. 60g, sen 25 gram brieost, sen bacon och sen 10 gram tranbärsgelé. Låter det smarrigt? Sen magbanden och en tidslapp. Finns en miljon olika baguetter och blablaablaa. Steka våfflor och vaskelista också och blaablaablaa. Nu orkar jag inte förklara mer och ni orkar inte läsa mer heller I guess. Men jag trivs iallafall. Har skojiga arbetskompisar.
Var förresten på kurs med Upper Crust grundare i veckan. Min chef kan ingen engelska jag och Lena fick gå ;) Och i torsdags var jag på brandkurs ute i skogen, där small riktigt ordentligt!
Nu i veckan ska jag bara jobba nätter. Först med Lena tre nätter och sen tre nätter ensam. Hmm...
Det finns två Upper crust på Gardemoen. En på utland och en på inland. Sammanlagt kanske 40 anstallda. Två av dom är av finskt ursprung. Jag på inland och så Päivi Paulina på utland. Ganska otroligt va?! Hon heter exakt lika som jag! Hon är chef på utland och en av allas (inklusive min) idoler.

Nu i helgen har både jag och Tom varit lediga två dagar och jag klagar inte. Vi har jobbat olika tider hela tiden och inte träffats alls mycket. Han jobbar förresten som ett djur och jag försöker hitta lite liv till honom också. Så nu i helgen har vi varit i oslo hos folk och på möte. Jag gillar folket här! Och så hjälpte han oss med flytten och sånt där. Det har varit tjocknice! Jobbigt att vi missade lägret dock.. Petri får rapportera :) Eller Janina som äntligen kommit hem men som jag tyvärr inte lyckats träffa än. Eller vem som hellst. Nån? Jag vill veta hur det var!

Babblar en massa strunt, klockan är mycket och jag är ett MM denna vecka. Så nattinatti.


Grym stort GRATTIS till lillasyster Minttu på födelsedagen och till teorin. You go girl!

Flytten närmar sig..


Sådär. Dåligt med uppdateringar, jag vet. Och sämre kommer det att bli.
På torsdag kommer Tom (yees). På söndag följer jag med honom (och Petri?!) till Norgelandet. På måndag börjar jag på mitt nya jobb. På måndag ska jag även hitta till lägenheten som jag ska bo i tills vi hittat en egen lägenhet. Ska bo i Röa med 4 andra tjejer fram tills dess. Jag ser framemot att flytta, riktigt mycket :) Trots att jag inte har särskilt mycket att klaga på när det gäller Dalarna, jag vill bara göra någonting nytt. Kompisar och familj kommer jag ändå att träffa hyfsat ofta. Och Julia, Janina och Heidi (syster) har faktiskt lovat att komma och hälsa på! (De ni, det har jag inte glömt av.. :P)

Mycket som ska fixas och trixas innan söndag. Och min mattekurs bör avslutas. Dvs göra ett fetingstort prov. Gaah. Matte är och förblir ångestframkallande för mig. Det är kul så länge det är lätt, men eftersom man inte får läsa lågstadiematte på komvux så..

Ska även packa en hel del. Det småjobbiga är att jag inte tror att jag kommer hem innan vi får lägenheten.
Så vet jag inte hur mycket grejer jag ska ta med nu. Mycket krångligt. Vi åker tåg så jag kan inte ta med hur mycket som hellst. Men inte så skoj att ha en lägenhet utan nånting i sen heller.

En omöblerad sån blir det nog. Utan vitvaror. Det sistnämda är verkligen dumt. Urdumt. Ja, rent idiotiskt till och med. Inte roligt att betala minst 7000 NOK/månaden för en liten tvåa + el + dessa förbannade vitvaror. Lägenheterna har liksom inte spis, ugn, kyl, frys, tvättmaskin, diskmaskin.. Ingen tvättstuga heller. Plus att man ska betala depositionsavgift på tre hyror innan man flyttar in. Som säkerhet. Tror dom att man är gjord av pengar eller!? Tur så blir vi minst två. Jag och Heidi N eller/och Henriikka. Underlättar ju mycket.

Sådär, nu var det slutklagat för min del. Ska ta och göra lite nytta. Först behöver jag frisk luft.

RIKTIGT bra...

.. Start på det nya året till och med!

För jag fick jobbet!!



Bra start...

.. På det nya året. Ja, det tycker jag absolut!

Sitter här i Jessheim, kom nyss från arbetsintervjun på flygplatsen.Det kändes som om de gick vietävä bra faktiskt! Så nu håller vi tummarna, tycker jag. Var inte ens farligt. Dom var riktigt trevliga. Om jag får jobbet så ska jag jobba på una baguette place. Minns inte vad det heter. Chefen heter iallafall Nora.

Och lägenhet är fixat, tillfälligt iallafall. Ska nog bo inne i Oslo med 4 tjejer tills jag hittar på något här. Eller iofs ska vi på en visning imorn här. De ni!

Nu ska jag få upp Minttu, så åker vi och handlar så maten är färdig tills Tom kommer hem från jobbet. Och innan Petri åker.
Hemmafruar ni vet, haha..

Mitt år 2007 i bilder. Del 2


Råkade publicera för tidigt. Attans. men inlägget skulle ändå ha blivit för långt.
Här är del två.



image170



Esse å Janbanan gifte sig! Vackert som tusan.
Esse, jag är väldigt ledsen över att jag snodde bilden på er utav dig på bebo :P Men alla bilder på er som jag har är så fruktansvärt suddiga.
Bilder på lite gäster.

image164

Orsanbadet en finfin sommardag.. Bilderna är egentligen Janinas.


image167

Norge var mycket trevlans. Pekka hade fått en ny klädstil, du vet.. Jonna hade påverkat honom ;)
Tusenfryd, ett nöjespark nära Oslo är att rekommendera. När det är ganska varmt. Man blir nämligen blöööööt.


Del 3 kommer kanske. Dvs, USA, Finland, Norge, jul och nyår. Mycket man hinner med under ett år ;)

Mitt år 2007 i bilder. del 1


Idag är det nyårsafton. info för er som inte visste om det.

Jag försker komma på vad jag gjort under året genom att titta på bilder på datorn. Året är alldeles för långt för att komma ihåg det annars.
Men jag har inte haft någon kamera i början utav året.. lite småtjorvigt. Tex så har jag inga foton från är 2007:s första Finlandsresa. När jag åkte till Karo i Oulu. (Då när Janina åkte till Reisjärvi med mig. Hon hade förresten inget körkort då. Mysko, känns som om hon alltid haft sitt körkort.) Eller från när vi var till norge för första gången, med tjejgänget.

Info för sådana som är lite mindre datanördar:
Det går att trycka på dom små bilderna, så blir dom större. Så länge dom inte är i ett collage alltså,

Iallafall så tänkte jag dela med mig utav mina bilder till er här på bloggen. Från 2007 alltså ;)

image29

Fejk-studenten med Mini-me och Hajen på Haga en iskall en vinterdag i januari. Alla tycks ha åsikter om den men vi hade iallafall skoj. Så det så.



Blev en del skidåkning i vintras. Tyvärr så har jag inga bilder från Sälen men "Colorado" duger väl?

image115

Vårterminen 2007 gick åt att plugga en hel massa. Ja, till och med jag pluggade.

image118

I Tällberg en dag i våras. Johans jacka var en mycket fin flagga. och det var för övrigt en mycket fin kväll då. Och rolig kväll. Och ja, Tom var endast min kompis då :) Pettan som tagit bilderna.



Vi hade hejdå-fest, även kallat avskedsparty för Annukka nångång i april. På Jerusalem. Oh yeah. Men det var rktigt himla kul! Och jag är fortfarande himla bummed att jag inte kunde åka på efterfesten i Östtjärna.
Och i januari ska Annukka gifta sig! Janina, visste du de!? En resa dit sen va?! Den 26:e, då har du hunnit komma hem :)

image122

Vi var till Fjätervålen någon gång i maj. Det var himmelens skoj. På riktigt. Vi var som småbarn, hade vattenkrig i en hel massa timmar. Tyvärr har jag ingen bild av när Janina och Brett klättrade upp på taket och FUSKADE. Tacokväll, solande, Nipfjället och Njuperskär är väl det jag har bilder på här, från den resan. Och så.. The gang!




Studentveckan. Mycket skoj. Grillning i Säter i underbart väder med S3a.
(Julia. Jenita. Therese. Tjejer från klassen. Nästan hela klassen.)

image131

Vi pyntade studentvagnen i Gustavs. Var så varmt så ballongerna smällde. Och våran vagn såg himla ledsen ut väl framme på Haga nest day.

image140

Kvällen före studenten var vi ute och åt med klassen på Broken Dreams i Borlänge.

image148 Jag och min favorit Julia.

image150

Studenten, studenten. Man tar bara studenten en gång och det ska firas, såklart. För min del var det en av dom roligaste dagarna in my life. Vi hade så sjukt roligt, särskilt kvällen!

image124

Bilder från en grillkväll hemma hos Kinnunen. Och fy vad jag älskade Helunas kamera. Åh, man fick så bra bilder, så lätt. Bilderna är egentligen bättre var för sig, men jag vill få med så många som möjligt och då är det collagen på Picasa som gäller. Har inget annat program på denna dator. Men iallafall, en lyckad grillkväll även Linnéa fick lite väl mycket BUSpå foten ;)


Jenitas och Jims bröllop.
Jättefint var det. Annelie, titta vad liten Eddie är!? Markus och så brorsan och hans fru fick också vara med på bild. Och Tom i bakgrunden.


image156



image161




Suvarit. Lite surt att jag inte hade någon egen kamera då, så jag har bara dessa bilder, som jag lagt i en hög på varandra. Från p3!













Tom M P. Vad ska man säga? Min kärlek. Han är faktiskt ganska så jättebäst.
Bilderna är tagna i Tällberg, typ en månad efter att vi blivit tillsammans. Petri fotade och vi hade skoj. Petri hade nog skoj han med. Hoppas jag. Iallafall så försökte inte Tom hänga mig på bilden längst ner, utan han försökte hissa upp mig i en flaggstång.

Gott Nytt År!


Fick en rejäl kärringvarning idag. Det är nyårsafton och jag är hemma. Har inte gjort ett endaste dugg, bara nördat framför datorn, äitit gott med familjen, bastat, varit ute i nån minut vid tolvslaget (innan jag gick in och tittade på fyrverkerierna med mamma genom fönstret).
Jag klagar faktiskt inte för det. Har jobbat hela helgen och idag. Ska även jobba imorn, tidigt på morgonen. Tom jobbar. Folk är bortresta. Så jag hade en riktigt soft och skön nyårsafton även om jag var hemma. Har inte haft nån press alls om att "Nyårsafton ska vara värsta grejen".

Har en känsla av att mitt år 2008 kommer att bli riktigt kalas!

Imorn ska jag publicera "Mitt år 2007 i bilder". Har trixat med det hela kvällen men hinner inte färdigt, för nu ska det sovas.


Hoppas ni allihopa får ett riktigt bra år 2008. Det är förresten ganska så mycket upp till en själv hur året blir. Så se till att det blir helkalas!

Pivven <3 Tom