...Men hemma bäst.


Jaha, min helg här hemma börjar lida mot sitt slut. Bummer! Jag har det så bra här hemma. Slipper sova ensam, äter riktig mat, träffar familjen, slipper gå upp tidigt för att jobba, leker med mina alldeles egna kompisar titt som tätt, slipper betala snordyrt tåg, får köra bil.. Men ingen Tom finns här. Så Norge, here I come!
Tom ska komma och möta mig i Oslo och vara med mig några timmar (så egentligen drar jag upp på mungiporna) innan det blir dags för mig att jobba natt. Jobbar natt hela nästa vecka. Håller mina tummar på att det ska gå bättre än förra gången. Är så himla glad över att jag inte jobbar den här helgen. Det är slut på vinterferien i Norge och tydligen total kaos på flygplatsen.
På söndag kommer min kämppis hem från sin resa i Indonesien. Så förbannat skönt!

Men jag måste erkänna att det inte känns alltför lockande att sätta sig i tåget imorn. Jag hatar tåg. När jag kom hit bytte jag tåg ett x antal gånger och plats bytte jag ännu fler gånger. Hade ingen platsbiljett och hela tiden hade folk just den platsen jag satt på. Det slutade med att jag satt bakom två gubbar som snackade skithögt i varsin telefon, stank öl och var allmänt sliskiga. Från Kristinehamn till Ludvika satt jag breved en tjej som hade sin hund med sig, han låg där på våra fötter.. Och luktade gott. Iuh. Tåget från Ludvika var alldeles försenat. Konduktören på tåget mellan Borlänge och Mockfjärd hotade med att släppa av mig i skogen för att jag inte hade tillräckligt med kontanter. Som om jag kan rå för att hans kortmaskin gått kras.
Jag vill ha en BIL!!!


Iallafall så har det varit himla bra att vara hemma. Vi var till Borlänge och bowlade och åt i fredags, igår på hockey och ikväll ska jag träffa Julls. Var även och hälsade på hos lillasyster på sjukhuset igår. Vad ska man säga? Det verkar som om det sakta men säkert börjar gå mot rätt håll nu och det är vi sjukt glada för.
Jag hoppas dock på mirakel. Att hon vaknar imorn och inte känner nån smärta alls, slappnar av på riktigt innan hon hoppar upp ur sängen, drar på sig sina kläder, packar sina saker och springer hem. Underbara tanke.
Men jag, som alla andra, är medvetna om att det kommer att ta tid.. Men för hennes egen skull så hoppas jag såklart att det går så snabbt och smidigt som hellst.
Jag håller på dig Minttu <3

Jag tog hem Toms ipod för att ladda den (man måste ladda den med hjälp av en dator) och råkade radera allt som fanns på den. Han kommer säkert att uppskatta det som tisan. Eller så inte.

Nej, nu ska jag take a walk och en dusch, packa saker och styra kosan mot Borlänge.







Nehej, den vill inte publicera min fina bild

Hejhejhej


Äntligen tid att slöa på internet. Länge sen jag hann snoka på allvar. Börjar inte förran halvfyra idag.
Mitt liv just nu består mest av jobb. Är inne på en 16 dagars jobb utan en endaste lediga dag. Innan det va jag ledig en dag och jobbade åtta.  Det tar på krafterna, känner mig trött jämt och ständigt. (okej, är inte lika galen som Tom och Petri som jobbar dubbelt var och varannan dag)
Men jag satsar på att få en bra lön nu för att komma igång lite.
Har inte hunnit få någon lön alls än så jag vet inte riktigt vad jag lever på ;P

Vill förtvivlat gärna komma hem nu i helgen, när jag faktiskt är ledig, men jag har inte beställt några biljetter än iallafall. Är inte hlet säker på om jag kommer hem eller inte. Vi får se. Håll tummarna ;)
Nästa månad ska jag ta det lite mer lugnt, börja träna, kunna åka in till Oslo för att umgås med folk oftare och åka hem. Och nästa månad kommer min kämppis hem från Indonesien. Kan inte bli så mycket bättre, jag avskyr att bo själv. Inte min grej.

En av mina bästa kompisar gifter sig den 15:e mars, Karo från min opisto.. Men jag verkar inte kunna fixa nån ledighet tills dess. Hmm. Lite smått irriterande.

Sådär, nu var det färdigklagat för min del.
Förra helgen var förresten ett avbrott trots att jag jobbade. Tom och Petri hade besök av sina föräldrar så jag följde md in till Oslo och till Tintti och Ellku. Det var trevlans!

Och förresten,  jag har haft många roliga stunder här efter jobbet också. Som i förrgår slutade jag och Tom samtidigt och vi åkte till Lillerström. Vi skulle egentligen fixa ett bankkonto till mig men Handelsbanken stänger tre varje dag. Så vi gick runt på stan istället, det var vårväder och jag invigde min nya skinnjacka. Vi hittade nya affärer och hade det bara så roligt. Vi fikade också. För 165 kr sammanlagt. Två smörgåsar (inte speciellt stora, färska eller goda) och två festisar. Pillimehuja liksom. Norge är faktiskt dyrt. Tänk, ibland betalar jag  160 norska kronor för att komma TILL jobbet bara.  Sickt.

För ett par kvällar sen var jag Tom och Petri ute och fotade vid stjärnan. Det var iskallt men jätteskoj! Den kvällen tyckte jag inte ens att det var läskifgt att sova i min lägenhet själv. Låg i badet och läste tills jag var övertrött.
När jag väl skulle sova så somnade jag med en gång! första gången i min lägenhet.
Det brukar vara på annat vis när jag ska sova.
Man ligger där i sängen, hoppar till vartenda litet ljud, tänder alla lamporna ett X antal gånger bara för att gå en runda runt i lägenheten och titta så jag verkligen är ensam där. Försöka sova med lamporna tända, men det har aldrig funkar för mig. Så släcker man lamporna igen och då sätter "ljuden" igång igen. Då plockar man fram en ipod och skruar på den på högsta volym för att slippa höra annat och tror att man kan somna men icke. Öronen värker och efter ett tag så kommer man på att tänk om nån tar sig in i lägenheten och jag inte hör det pga av hörlurarna.. Osv osv. Mina nätter är helt hopplösa, jag är fullt medveten om det. Jag går och känner på dörren minst fem gånger varneda natt, så att den verkligen är låst. Nu verkar det ju löjligt men på nätterna känns det fullt möjligt att den klickats upp plötsligt. Till sist somnar man, typ två timmar innan man ska upp och jobba. Hej hopp.
Där har vi väl anledningen till att jag är trött jämt och ständigt. Gaah. Jag önskar att jag också vore sådär cool, kommerhem, äter iltapala, gör iordning för natten, läser typ tio minuter och somnar med en gång.
Jag jobbar på det ;P

Förresten, nu kan ni skicka massor av post till mig, för nu har jag en egen postlåda :D Och stort tack för alla gratulationer på min födelsedag. Fick jättemånga sms och kommenterare lite överallt. tack ska ni ha! Smsen har jag inte kunnat svara på då min mobil är lite ur gängorna. men tack ska ni ha, det värmde :)

Sist men inte minst, jag håller också¨tummarna (så hårt att dom vitnar) för min lillasyster där hemma. Minttuär den största anledningen till att jag måste få komma hem nu i helgen..

image178



image179




image180



image181





Killlen bakom kameran är naturligtvis är vår vän P3. Checka in hans blogg på stajlpetri.se



image183

Tack tack!


Haha, min familj är bara för skön :) tack ska ni ha!

Blir inget firande av min födelsedag här inte, ska jobba jobba. Det suger idag, eftersom mina kära vänner i Oslo har fixat alla-hjärtans-dag-party där klockan sex idag. Jag jobbar till nio. Är där tio-halvelva isåfall. Börjar halvsex imorn. Så nej.

Men å andra sidan så får jag mitt adgangskort idag. Och det är värt en hel del, slipper försöka smita (och bli tillbakaropad) vid säkerthetskontrollen eller ringa till Upper Crust (och vänta i en kvart) för att nån ska komma och hämta mig eller avbryta Tom mitt på hans arbetsdag, för att han ska följa med mig över kontrollen.

Vi ses nästa helg. för då kommer jag hem. Och mamma, jag förväntar mig kycklinggryta ;)

Ha en finfin alla hjärtansdag!

Kaos


Skrev jag verkligen i mitt senaste inlägg att jag trivdes på jobbet..?
Tar tillbaka det med raketfart. Jag vet inte hur det är i Sverige men här är det totalsnökaos, vilket i sin tur betyder massa, massa insällda flyg, vilket i sin tur betyder massa, massa, massa människor på flygplatsen.

Jag har jobbat natt, då är man ensam. Vi är dom enda på inland som har nattöppet, vilket har visat sig i 15m långa köer, tomma disker och gnälliga kunder.
När man jobbar natt hos oss är planeringen gjord efter en normalnatt. Dvs, inga kunder efter elva. Nu har det ju inte alls funkat då jag haft kunder (gnällande sånna) hela natten och när mina jobbarkompisar kommit för att jobba morgonvakten finns ingenting färdigt åt dom, allt är totalkaos och då kan ni ju gissa vem det är som får ut för det.
Jag min stackare såklart, som inte ens hunnit gått på toaletten under hela natten, trots att jag kom en halvtimme tidigare och stack en timme senare. Gaaah.
Så håll tummarna för att snön försvinner fort som viekura. Annars säger jag upp mig :)

Jag känner verkligen nåt hatiskt mot snön, vill åka utomlands som Heidi med company eller Tani. Jag är brutalt avundsjuk, bara så ni vet. Sommar och sol, det är grejer det.
I sommar åker jag nog förresten utomlands :) Men hur långt är det inte dit?

Förresten, det kan nog vara vinter ett tag till, så Janina och Brett kommer hit och till Trysil. Wihooou :) Men sen får det bli sommar, med detsamma.

Helg nu, men den går åt att jobba. Nästa helg vill jag komma hem men vi får se. Jag har inte fått nåt skattekort och inga pengar alltså. Får nog snåla som viekura i en månad. Men jag behöver massor av grejer hemifrån.. Så när kommer pappa till Oslo?
Fast jag hade hemskt gärna kommit hem då, har inte ens träffat Janina än. Komma hem och äta riktig mat (hatar baguetter och sallader) och allt dedär.
Ska stoppa Martina och Melvin i min resväska sen. (då följer resten av familjerna efter ;P)

Julia ska komma hit och hälsa på nån helg. väldans roligt.

Inatt när jag jobbade, fyllde jag på bruskåpet och hittade ett "bankkort" under. Fanns en bild på kortet och jag tyckte att jag kände igen grabben på bilden. Haha, det var faktiskt min slarvige pojkvän som tappat sitt adgangskort där nån timme innan. (Sakke säger att det heter så :D), iallafall den som man har för att komma runt på flygplatsen. Vem som hellst kunde faktiskt ha tagit den och då had det inte varit så skoj för Tom :P

Även om han är världens slarvigaste, ja till och med slarvigare än jag och Henna sammanlagt, så blir jag så fruktansvärt gald av honom. Hela dagen blir så viekuran mycket bättre bara vi ha lunchrast samtidigt. Och nu kommer han med "lite" lördagsgodis. Han är bäst i hela världen. GODIS!
(Okej, Petri också, han är också himla bra! MIssförstå mig inte, tack.)


Det går förresten inte att nå mig på mobilen. Vill ni nå mig så ring Tom (han svarar var tjugone gång) och sen när vi ses (vilket vi gäör alldeles för sällan) så säger han åt mig att ringa upp er. Kompliserat, jag vet.

Hade himla bra. allihopa!

Pivven <3 Tom