underbara morgon

God morgon världen :)

Jag råkade hitta ett stycke internet såhär på morgonkvisten. Händer minsann inte dagligen. Har inte sovit alls inatt (sov massor efter nattjobb igår). Mår kalasfint trots det, vädret är riktigt vackert. Sånt där väder som det brukade vara på min och Knasses morgonpromenader.
Tänka sig. Vakna 05.30 för att ta en morgonpromenad INNAN skolan. Tycker vi var ritkgt duktiga ;P

Efter jobbet ska vi storstäda lägenheten. Vårstädning såhär innan semestern. Jag kommer hem tisdag eller onsdag. Jag riktigt längtar. Så förbannelsernas skönt! Mummah, mummah,,


Jag är kär i en lumppu-lumppu!

Så här var det.
Tom och Pettan skulle skjutsa mig til jobbet i förrgår. Tom hade precis dushat och hade bara morgonrock och ett par trasiga flip flops på sig, håret var ett litet kaos.. Han skulle ju ändå bara sitta i bilen.
På vägen dit började Petri "slå vad" om att Tom aldrig skulle våga gå ner till Flavours (butiken dom jobbar i) med dessa kläder. Tom envisade med att han visst vågade. Sagt och gjort, upp till bevis.

Jag försökte hindra honom, verkligen.. Men det var helt lönlöst.

Ut ur bilen klev han, gick in på flygplatsen, ner för rulltrapporna till ankomst.. Gaah. Och han blev kvar på jobbet i nästan en timme!!
Pinsam kille. Lite mobbad och massa uttittad.

Vart har min utseendefixerade pojkvän, som aldrig förr gick utanför dörren utan att vara stylad från topp till tå, tagit vägen?
Hmm. Hmm. Inga grå toner här inte..


stress?

Vart tar tiden vägen?
Gaah. Snart gifter sig Pekka, Janina.. snart är det släktträff, suvarit allting. Det var ju jul nyss! Jag har bott 5 månader i Norge nu. What? Vart har tiden försvunnit?

Jag gjorde ett test i en veckotidning (slösar halva min lön på sånna) om stress.
Har dygnet tillräckligt många timmar, enligt dig? Nej
Sover du minst sju timmar varje natt? Nej
Somnar du inom 30 min efter du lagt dig?Nej
Är du pigg när du  går upp? Nej
Osv osv osv. Enligt tidningen är jag stressad som få.

Det betyder att jag verkligen förtjänar min fyra-veckors semester som börjar alldeles snart. Tror det bara är 11 arbetsdagar kvartill den. Underbart.
Egentligen är livet rätt så underbart. Jag jobbade natt, sov tills Tom kom hem till mig efter jobbet, tränade, åkte hem till Tom och Pettan för att grilla. Petri hade fixat massor och det var vidrigt gott! Grillat är somrigt och jag äslar det.
 Snart ska jag börja jobba igen. Hmm, vad klagar jag på egentligen?

Hei, jag har en tråkig blogg. Har massor av bilder på kameran, men dom har hittils inte förflyttat sig själv till datorn.
En annan gång. När jag har semester ;P

Nu ska håret plattas. Är fortfarande nöjd med min nya frisyr. Tänk att jag har en väl fungerande lugg!? Otroligt. Det besöket var värt varenda öre.

 



somrigt värre


Ett nytt inlägg kanske var på tiden?
Fick precis veta att det är söndag. Synd. Var så säker på att det var måndag. Och då hade det ju varit en dag mindre till min lediga helg som förhoppningsvis kommer att tillbringas hemma i Dalarna.
Anledningen till att jag inte kan vara säker på det är att jag har jobb på fredag. Och på lördag går det inga tåg eftersom det är 17:e maj. En dag då hela Norge är ett kaos, har jag fått lära mig.
Och det känns onödigt att bara komma hem på söndag. Bara nån vänlig varelse vill ta min vakt på fredag...

Iallafall. Helgen har varit kanonfin. För det första. Vädret! Kan det bli bättre? Det har varit riktigt sommarväder hela helgen. Underbart. Riktigt vietävä underbart till och med. Shorts, linne och ballerinas.. Det är grejer det.

I fredags var jag faktiskt fri. Skönt var bara förnamnet. Tom kom till Lillerström efter jobbet.. Vi tränade och hade roligheter för oss på stan. Sen satt på en uteservering och bara njöt av sommaren. (Det är inte vår. Det är sommar!) 
Kanske borde börja bära med mig min kamera? Lillerström är en riktigt fin stad..
Jag åkte även och spelade innabandy på kvällen. Det var svettigt, svettigt, svettigt.  Vi var ett gäng tomater som flåsade runt där på plan. Ingen luftkonditionering här inte. Jaja, skoj var det iallafall.

Igår jobbades det och på kvällen var vi till Bygdøy med nuoret. Det är ett ställe vid havet.. Vackert som tusan är det. Och jag blev än en gång kär ;)
Folk spelade wolleyboll och grillade och hade det trevligt. Fast än en gång kom vi på att dom flesta finnar behöver skakas om lite så dom inte är så förbannat stela.
Sen var vi i Oslo, gick runt där i centrum och mådde kalas. Kalas. Kalas.

Och nu ska det jobbas.

Sista meningen förstörde allt det roliga och somriga.



image193

Från Bygdøy strand.

Pivven <3 Tom