Blandat och bra


Okej, nu ska jag dela med mig lite. Tönteri töntera.
Jag har dyrt och heligt lovat mina systrar att hålla dom uppdaterade. Så nu ni. Håll i er!

För det första, min bloggdesign, riktigt vårig va? Man blir glad av den ju, precis som Ami skrev.  Okej att den är lite småbarnlig.. Men who cares? Det är  jag ju också. Tom gjorde iallafall designen så som jag ville ha den och jag är jättenöjd! Så tack honey :)

Jag fick total hjärnsläpp häromdagen. I förrgår för att vara exakt.
Klippte av mig tio cm av mitt hår. Ja. tio cm! Vet ni hur mycket det är?! Sådär bara, tog en minut och så var det borta. Och resultatet? Kort hästsvans i ett par år framåt. Varför jag gjorde det? Hade lust och mitt hår var brutalt slitet och tunt längst ner. Ni skulle ha sett Toms min. Haha.. Jaja, håret är en världslig sak och det växer ju ut också. Denna  gång förhoppningsvis tjockare än innan.
Men ärligt talat så kände jag mig som en opistolainen när jag gjorde det, hehe.

Mer då? Hmm.. Jag och min kära pojkvän var till Handelsbanken idag. Tom för att spärra sitt kort och fixa nytt. Jag för att fixa nytt pga min blivit avmagnetiserad (stavas?) och fixa en ny dosa till nettbank. Ehm, vi har varit kunder där under en månad. Så det kändes lite smått pinsamt. Den nya dosan verkar inte ens fungera. Så damp på den.

I helgen var jag i Oslo med massor av tjejer. Vi var ute och käkade och hade det trevlans. Gäster från Finland var det också. Ett roligt folkslag, måste jag säga.
"Du är fortfarande skyldig mig 1,5 kr och det är ändå 20 cent!"
"Jag vet, men jag har inga mynt och om jag tar ut pengar här i Norge med mitt visa måste jag betala avgift"
"Men hur ska vi göra då?"
"Kan jag föra över 20 cent till ditt konto?!"

Överdrivet? Nej då, inte alls. Och här snackar vi 25-åringar. Men dom tyckte att vi inte fick skratta åt dom, vi jobbar ju i Norge och dom är ju trots allt studenter. Typ president och städerska. Svälj stolteheten finnar och ta studielån, bara ett tips liksom. Så Mc Donald´s får ha sitt ketchup, salt och peppar ifred. Det är egentligen tänkt för deras kunder och inget att fylla ryggsäckarna med.

Är inne på en natt-vecka. Kan inte säga att det är min favoritvecka i månaden. Man sover bort hela dagen och allt är upp och ner. Förresten, två jobbarkompisar som fått sparken nu. Svenskar. Så klart, inga andra som får sparken utav min "'älskade" chef. Hon ska aldrig mer anställa svenskar, det har vi fått höraett X antal gånger. Har nästan lust att säga upp mig nu, när hon har brutala problem med att få scheman att gå ihop. Två 100% är rätt mycket liksom. Och så jag, som faktiskt jobbar över 100%. Det hade nästan varit värt. Som tack liksom ;)

Massor av jaksamista till min lillasyster och familj där hemma. Från mig.

Nu ska vi ut och gå. Leka hurtbullar.

uppdaterat



Det händer massor av saker i mitt liv, men inget jag har lust att dela med mig av till er ;P

Tråkig? Ja, jag vet. Trivs med det!

min fredag


Vaknade redan nio, trots att jag jobbar kväll. Så himla skönt at vara uppe i tid istället för att sova bort hela dagen. Åkte med Heidis miniminiminibil till Jessheim när hon skulle jobba.
Jag vet inte om det har nånting med namnet Heidi att göra.. Alltså Heidisar + minibilar= sant. Men Heidi P:s minibil är liksom nästan hälften så liten som våran Heidis bil är (okej, kanske inte riktigt). Folk skrattar när vi åker förbi med den (okej, det har iallafall hänt en gång).Och det går hur bra som hellst att parkera den på tvären i en parkeringsruta. Till och med mina knän slår i (nästan iallafall) och jag är dubbelt så hög som bilen (typ).
Toms och deras volvo, som just nu står utanför dörren här i Norge, känns nästan som en buss jämfört med Heidis miniminiminiminiminiminibil. En mycket bekmäm sådan faktiskt.
Iallafall så åkte jag till Jessheim för att leka med Tom innan jobbet. Tyvärr så ringde Toms chef och bad Tom komma dit tidigare, så vi hann inte göra så mycket annat än att äta en riktigt ordentlig frukost. Tydligen så är det (än en gång) kaos på flygplatsen. Dom får påsklov här idag och det är BRUTALT mycket folk som ska iväg och resa. Tummen ner för rika norrmän.
Dom kan väl vara lite fattigare så dom inte har råd att resa. Eller inte råd att köpa sig en baguett iallafall. Önsketankar.

Nej, nu ska jag ta en dusch. Sen äta pyttipanna med ägg, med Pettan och sen ska det jobbas. För fulla puckar. Hela helgen.

Nån som märkt att jag gillar (sånna här saker?!) ;)

Ring mig inte, tack! Om det är nånting superviktigt så skicka ett sms eller ring till Toms mobil. Jag får ett norskt kontantkort på posten, när som hellst. Om inte mina nya indiska grannar velat ha det då..



migrän



image187

Alltid lika trevligt och skoj. Ni vet illamående, bankande huvudvärk, kräksjuk, ljus och ljud känslig och allt det där. Men som tur är så börjar det ge sig nu, efter att ha plågat mig fram och tillbaka i över ett dygn. (ja, igår jobbade jag ändå. Verkligen inget jag rekommenderar. Inte alls skoj att springa på toaletten "stup i kvarten" och få höra att man ser ut som en död råtta. Av kunder, blähää på dom. ) Imorse kunde jag inte ta mig ur sängen så det blev en ledig dag för mig. Till min chefs stora förtjusning.


back in business


Då var första arbetsdagen avklarad. Iiiik. Idag är sannerligen inte min dag.
För det första. Tom skulle vara snäll och skjutsa mig till jobbet, nu när han ändå har bilen här. Så han kom och hämtade mig från Lillerström typ en halvtimme innan jag skulle börja. Tyvärr så glömde vi av vilken väg man skulle åka för att komma till flygplatsen... Vi åkte småvägar, minuterna tickade på och inte tusan kom vi nå vart. Det är inte så himla lätt när man i vanliga fall åker tåg. Iallafall, plötsligt såg vi en skylt med Frogner 5. (Frogner är ett ställe där tåget stannar  på väg till jobbet så vi fattade ju att det var åt rätt håll iallafall).  Tom svängde in där och... Shooot. Har aldrig varit med om en guppigare, kurvigare, grusigare och snabbare bilfärd. Tom bad mig att inte ta med hela bildörren när han såg mina vita knogar krama handtaget. Visste ärligt talat inte att han var en sån skicklig chaufför ;P Och don´t worry.. Bilen klarade sig mirakulöst även denna gång.
Hur som haver så kom jag för sent till jobbet. Och chefen var på plats så jag fick mig en liten utskällning och hon trodde verkligen inte på min förklaring. (Vadå, det är ju bare 6:an rakt fram!!)
Jobbade med chefen i en timme, vilket betyder massa stress för min del. Hon pratar i telefon, är uppe på kopntoret eller nån annan stans och vimlar medan stackars lilla nybörjare jobbar mig helt svettig.
Efter att hon dragit kom en av mina favoritjobbarkompisar. Det dåliga var att hon hade jobbat natt och inte somnat när hon kommit hem så hon var helt slut. Vi garvade mest, låg efter med flera kurver med baggisar och var allmänt flamsiga fram till att en ssp-chef kom och röt lite åt oss.
Efter det försökte vi faktiskt skärpa oss, åtminstonde lite.
Men jag var klumpigare än någonsin, tappade 3000 servetter, brände mig på våffelhjärnet, skrev fel datum på kassauppgöret och "skällde ut" fel person. Precis innan jag skulle gå tappade min arbetskompis hela äggförrådet på golvet. Tippar på att det var runt 200 ägg.. Jag smet iväg fort som kvickt.
Ibland har man dåliga dagar. Och ibland är dom till och med värre än så.
Jag hoppas eran dag varit bättre?

Har förresten precis skickat efter ett norskt mobilkort. Fick nämligen se min räkning från förra månaden. Den var som under USA-tiden. Dvs skyhögt. Det positiva är väl att jag har lite inkomster nu till skillnad från då... Men jag hade gärna lagt dom på roligare saker. Som Karos bröllop på lördag. Men nej.. Tog tillbaka min ansökan om ledighet för nästa helg, för här ska det jobbas.
Nu i veckan ska det även köpas en ny telefon då min förra tegelsten är låst till nånting så värdelöst som 3. Skaffa aldrig mobilabbonnemanget 3! ALDRIG!! Lova?!

Vad mer?
Jag gillar att vara här igen, även om de var himla skoj hemma. Jag tycker fortfarande att helgen var riktigt, riktigt rolig!

Nej, nu ska jag umgås med min egen sötboll till pojkvän, han börjar nämligen se "lite" uttråkad ut..

avskyr rubriker


Varför bloggar jag nu? Tom kommer att bli skogstokig när han kommer hit och märker att jag inte är klar på långa vägar. Massor av saker kvar att packa.
Efter en riktigt skoj helg i dalarna är det dags för oss att återvända hem till Oslo. Ja, jag skrev hem. Även om Dalarna alltid kommer att vara hem nr 1, så börjar jag känna mig hemma i Oslo. Trivs som fisken i vattnet faktiskt. Skoj folk, bra place.. allting.
Pappa var och hälsade på där förra helgen och kom med massor av saker till lägenheten. Börjar likna ett hem nu. Och jag kan ju tala om att saken inte blev sämre av att min kämpis kom hem. Jag slipper bo själv längre. Sover så himla mycket bättre nu och allting är mycket roligare där.

Vi (tom och jag) kom till Mockis i fredags, tillsammans med 14 andra Oslo-bor. Innebandy. Oslo-laget mötte Dalarnas och jaa.. Dalarna vann ju rätt överlägset. Men Oslo-killarna tyckte att det var himla kul att spela för det. Kvällen tillbringades hos min äldsta syster. (som för övrigt går med världens sötaste mage i vädret). Det var himmelens skoj. Jag och Lauratöllilläinen sov även över där och vi sov som stockar fram till klockan tolv. Minns inte ens när jag sovit så länge senast.
Minttu var hemma för första gången sen det tråkiga hände. Hon sov hemma en natt och det gick riktigt bra. Men man har ju förstått att det här kommer att ta lång tid.. Men det var riktigt roligt att ha henne hemma. Nu vill vi bara att hon blir frisk och kan komma hem för gott. Underbara tanke.
Minttu, vi håller på dej!


Nej, nu ska jag försöka packa i raketfart innan Tom kommer. (Han får låna bil till Oslo nu, så vi kan ta med hur mycket grejer vi vill, handla mat och slippa åka tåg. Uppskattas nåt enormt!!)

Välkommen till Oslo ;)


Heidi, vad sa du nu då? Uppdaterat och klart :P

Pivven <3 Tom