I Norgessa

Jaos, de här är sömnigt. Klockan är 14.00 snart å vi har bara hunnit vakna och dusha, lika dom andra dagarna vi varit här. Igår åt vi frukost/lunch vid 15.00 å kom inte iväg förren vid 20.00 typ,  illa.
Alltså, de är så de är här i Oslo. Riktigt soft har de varit. Just nu är lägenhetsinnehavarna (oooh, vilket ord) på väg hem från jobbet. Vi har inte ens bäddat våra sängar, yeah yeah. Here we go.

Alla resor innebär ju iallafall några klantigheter/misstag, så också denna resa. Just nu irriterar jag mig som  viekura på att jag inte kan komma ihåg min kod till bankortet. Jag brukar använda koden dagligen, ibland flera gånger om dagen men när jag skulle ta ut pengar i Oslo så fick jag black out. Det var i lördags, å kommer inte håg det än heller. Och har inte en blekaste aning om vart jag får tag på den. Det betyder - inga pengar.
Och andra klantigheter tänker jag inte skriva om, Pekka blir nog inte så glad ;P

Fantasin är inte på top.  Jessheim, så var det ja.

Hit ska vi flytta, för här är de kul  Så är de bara.  Och nu ska jag sluta nörda.

Fe

Just nu sitter jag på företagsekonomi-lektionen. Egentligen är det ett  intressant ämne.. Om de inte vore för våran lärare. En död råtta hade varit roligare och mer inspirerande.
No ei vaan, elak man är såhär på morronen redan..

"Fasta och rörliga kostnader, personalkostnader, hyror"  De piper i öronen så jag nästan tror att jag fått tinnitus. Men näe, de är lärarens "underbara" stämma.
Egentligen är läraren inte så illa, det är min inställning till henne som det är fel på. Men jag jobbar på det.

Nu bytte dom lärare. En lärarstudent, som praktiskt taget är döv. Yeah, here I come.

Annars då? Joo, de ä torsdag idag. Imorn börjar sportlovet. Wonderfult. Norge.


Bara för det så orkar jag plugga nu.
Paladejsson!

tillfälligt

Nu är det slut på det orangegiga. En kompis håller på och hjälper mej med en ny layout. Vi får se hur det blir, men den här får duga så länge.

jag + bil = ??

I helgen har jag 2 gånger fått höra en smårolig sak som irriterar mig. Och jag har hört det typ tusen gånger förut och kommer att höra det en miljon gånger till. Men jag tänkte iallafall klargöra läget för er.

Jag har haft körtkort i 1,5 år snart och kört ner i diket två gånger. Inte fem-tio gånger som vissa tror. Andra tror att jag åker ner titt som tätt. Det är faktiskt inte heller sant.

Första gången körde jag ner ordentligt , (13 jan 2006) bilen nästan totalförstördes och hamnade upp och ner. och folk fick skador som dom besväras av fortfarande. Det var inte särskilt roligt.

Andra gången (januari 2007) var inte alls farligt, ingenting hände oss, eller med bilen och efter att vi fått hjälp med att få upp bilen så fortsatte vi till Granberget. Värsta grejen? Öh, nej.
Resten av gångerna har jag hållt mig på vägen (och även tänkt göra det i framtiden).

Visst. Två gånger är rvå gånger för mycket men ändå. Med tanke på att jag kör väldigt mycket bil, har kört många långa sträckor så tycker jag inte att det är "titt som tätt" och det är iallafall inte tio gånger ;)


Så näe, jag har inte fått mitt körkort på posten, inte snott, inte hyrt eller  hittat det.
Jag kämpade för mitt körkort precis som alla andra och fick det för att jag förtjänade de ;) Så de så.


De var allt för idag. Eller förresten, min helg har varit skoj. Roligare än jag förväntat mig liksom.
Nästa helg ska jag köra bil på små, (förmodligen) hala och kurviga vägar till Oslo. Över 400 km åt ett håll. Vi får väl se om jag får ändra på detta inlägg efter den resan. Haha.

Jag babblar

Lördag idag. Och jag har pluggat!  Händer inte varje lördag, får jag väl lov att säga. Men jag började känna en panikartad ångest-känsla för mitt projektarbete. Så idag har jag läst i  böckerna jag hämtade från biblioteket igår och förberett frågor till en intervju.
Om nån utav er som läser det här,  kan mycket om finska krigsbarn eller känner sånna som kommit hit som krigsbarn och vill bli intervjuade så får ni mer än gärna höra av er till mig.

Har även hunnit leka lite med Veera. Alltid skoj.  Vi har varit kompisar sen vaggan typ.. Och lekt en massa galna lekar som små (särksilt i deras garage :D) men nuförtiden är vi ju V.V (vuxna och vettiga).
Veera fyller 18 år på onsdag och jag fyllde ju 20 i onsdags. Så idag firade vi, haha.

20 år. Gammalt, inte sant? Men jag är en liten snorunge fortfarande, trots åldern. Man är inte äldre än man känner sig. Och jag känner mig som.. Just de, 14.
Fast lite vuxen känner jag mig när jag håller på och skriver CV:n. Måste liksom skynda mig att söka jobb så jag inte hamnar i Floda en sommar till. Nu vill jag testa på nåt annat, nån annanstans. Hellst på ett ställe där jag kan stanna över hösten.  Och trivas och vara glad :)
Fått en massa broschyrer från olika skolor och jag måste säga att Luleå universitets slogan är sämst!
"40 grader kallt men ändå så hett"
Näe, dedär med universitet och grejer är inget för mig, än. Jag ska jobba tills jag kommer på vad jag vill bli. Ser ingen mening med att plugga till ingenting, nånting som jag redan gjort i snart 15 år. Tänk er att jag gått i skola i 15 år redan. 2 år på lekis (kanske inte räknas som skola egentligen men shit the same), 9 år på grundskolan, 1 år på folkhög"skola" och snart 3 år på gymnasiet. Inte illa.
Så nu brejkar vi från skolan (och Dalarna) ett tag.

Förresten, de verkar som om alla är lite "småtrötta" på Dalarna nu. Alla klagar på det nu. Kommer inte att vara nå folk kvar här snart om inte ett mirakel händer.
Minttu & Saara, finns det mirakel? ;D

Huh, mina armar. Jag har träningsverk i dom. Verkligen. Vi körde thai-boxning igår med Robin och det känns måste jag erkänna.
Men killar och tjejer tänker nog lite annorlunda även om det här. "Ni slår allt vad ni har på mixarna, föreställ er att det är kompisens haka ni slår på så slår ni nog hårdare" Typ så sa han. Tjena, tror ni man slår hårdare då? Knappast liksom.

Igår kväll hade jag trevligt och det hoppas jag att det blir ikväll också. Vi satsar på det, tycker jag :)





dagens ångest

Idag har jag  gjort nånting som jag ångrade redan medans jag gjorde det. Jag vet att jag kommer att svära och gråta över det minst 1000 gånger.
Frågade mamma först om hon kunde göra det, men hon vägrade. För hon fattade vad följderna skulle bli, hon är ju gammal och förnufig. Så jag gjorde det själv. Medans jag gjorde det försökte jag intala mig att allt kommer att bli bra även om jag visste att jag bara ljög för mig själv. Efter det här kommer livet att vara en katastrof. Jag, själv, har förstört mitt liv.


Klippte LUGG, var det jag gjorde! Haha.


Så dagens tack går till diadem-uppfinnaren.


pivveni efterlyser

Kan inte nån hjälpa mig och fixa en lite snyggare layout på bloggen?
Dom färdiga är så fula och jag kan inte sånt där själv. Så, nån vänlig själ?

dagboksfantast

Finns det nåt roligare än att läsa gamla dagböcker? Jag började skriva dagbok när jag var runt 7 år, fast då ritade jag iofs mest ballonger och skrev "Jonna <3 Päivi  Päivi <3 Jonna"  Vi tyckte att vi var himla smarta som skrev sådär, utifall nån skulle snoka! En gång hade Sakari öppnat min dagbok och läst och skrattat åt allt. Så efter det skrev jag "Sakkari <3 Sari å Katti"  på nästan varenda sida.

"Idag när vi var på våran lek styga sa Nadja at vi skule kissa i en burck sen jode vi det fösht Jonna sen Nadja sen jag och slägde allt i torkilajnens rödavinbär"
Hyi vilka snuskungar vi var!
Jag tippar på att vi var runt 7 år då, det som är synd är att jag aldrig skrivit datum.

"Jag tycker att de är snyggkt att stå å cykla för när man sitter å cyklar ser man ut som en mummu"

"Jag och Veera besämde idag att vi skulle bli kära i Matti Oksanen. Det är roligare om vi är kära i samma människa för då blir de inge tjafs och jag har tröttnat på att vara kär i Viktor man behöver ju inte vara kär i samma hela livet fast jag är ihop med Viktor än. Jag tycker inte de är fel att vara ihop med två om man bara är kär i en av dom"

Tror ni inte att vi snackar äkta kärlek här? Haha, vilket skämt alltså.

Får fortsätta med det här nån annangång, tiden tar slut liksom.

Vintriga bilder

me hanni



vinter





Idag var jag ledig, så jag hade tid att leka med en söt liten lillebror. Drog på mig massor av kläder och plogade gården med Hannes. Sen tog vi en långpromenad, jag drog honom i bobben, åkte i en fetinglång backe och till slut hälsade vi på hos storasyster. Vädret var kalas, iskallt och soligt. hatade inte ens snön. Sånna här sloigt sköna dagar gillar vi :)

Vinland


Finland (Även kallad mini-ryssland av vissa) var skoj. Riktigt skoj.

Jag har en kompis som kallas för Carro. Vi bodde i samma lägenhet, gick samma linje på samma skola i Finland. Umgicks massor. Pratade om allt och inget.  Gjorde massor av galna saker ihop. Så vi lärde känna varandra rättså grundligt. Carro är en människa jag aldrig vill förlora kontakten med, för hon är helt underbar. Tusan, vi har nog aldrig haft tråkigt.
Dom som tycker att jag råkar ut för mycket klantigheter har inte träffat henne. Tillsammans bildar vi ett team som.. Ja, när vi är ute tillsammans nånstans så kan i princip vad som hellst hända.  Alltid händer det nåt.
Henne träffade jag i helgen. Och shit, det var sjukt roligt. Jag ska inte gå in på detaljer då jag är fullt medveten om att vem som hellst kan läsa det här, men kul hade vi alltså. Nu planerar vi på en utomlandsresa till påsk. Om vi kommer iväg så är risken relativt stor att vi inte kommer tillbaka. Näedå.



(Ganska gamla bilder)
1. Provrum Sthlm -05. 2.Carro på Kupolen (Sommaren- 06)  3. Jag och Carro på båten i somras. 4. Vi på opisto.

Förutom att träffa Carro så åkte jag bil. Massor utav bil. (Det var inte ens jobbigt. Tack vare Pexon, Sammy, Mirran, Janina, elvan och tolvan I guess)
Träffade massor av gamla och nya kompisar. Vakade sjukt länge. Sov sjukt lite. Åt skräpmat 4 av fem dagar. Sov hos Julia. Nattfikade på ABC med massa folk. Shoppade. Var på flera olika nuorgams samma kväll. Åkte med i galna finnars bilar (sommardäck, nu). Såg på slagsmål. Var arg på trafiken. Fick en söndrig bil lagad i Haparanda. Skrattade så tårarna rann och så vidare.
Man glömmer liksom av vilka alla som finns där i Finland. Och hur roligt det kan vara. Man är så insöad i Sverige.
På tal om snö så kan jag bara informera er om att jag hatar snö. Särskilt bakom lastbilar. Skulle det kosta Sverige mycket att göra egna vägar för lastbilar? Eller ta bot lastbilarna helt och hållet och istället fixa massor utav nya järnvägar. Bra va?

Visste ni´förresten att Luleborna redan skottat färdigt sina gårdar vid 7-tiden på morronen när det snöat under natten? Trots att det blåste isbjörn. Vi vart faktiskt imponerade.

Julls kom med helglada nyheter nyss. Ingen skola imorn! Kan knappast bli bättre.

Pivven <3 Tom